#Szöllösi Réka

Szabadtéri vágóhídon tomboló barbároknak nevezik őket, pedig csak egy évszázados hagyományt követnek
 

Szabadtéri vágóhídon tomboló barbároknak nevezik őket, pedig csak egy évszázados hagyományt követnek

Januárban ismét tízezreket indított el a vegánná válás útján a Veganuár. A bálna íze című dokumentumfilm is társadalmi vitát indít arról, valóban szükségünk van-e rá, hogy annyi húst együnk. Mennyire van létjogosultsága a 21. században az egykor a túlélést, és a közösség egész évnyi élelmét biztosító öldöklésnek és miben különbözik a bálnavadászat egy vágóhídtól? És vajon, ha tudnánk, hogyan kerül az étel a boltok polcaira, könnyebb lenne változtatni a szokásainkon? A film rendezőjével és szakértőkkel beszélgettünk.

Gonda Gréta Gonda Gréta

Pénz beszél a drágulásról: Véget érhet az a korszak, amikor az élelmiszer bőségben áll rendelkezésre
 

Pénz beszél a drágulásról: Véget érhet az a korszak, amikor az élelmiszer bőségben áll rendelkezésre

Évtizedek óta nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, és az elmúlt hónapokban egy másik, rég látott jelenséggel is találkozhattunk: az élelmiszerhiánnyal. Pillanatnyi zavarról van szó, vagy bealkonyult a fogyasztói társadalomnak? A hvg.hu gazdasági podcastjében Szöllösi Rékával és Fórián Zoltánnal beszélgettünk.